Jadłospis 27.05.2019r.-31.05.2019r.
Jadłospis 27.05.2019r. – 31.05.2019r.
PONIEDZIAŁEK 27.05.2019r.
Zupa krupnik z ziemniakami 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
Gruszka 130 g
Chrupki kukurydziane 40g
WTOREK 28.05.2019r.
Kotlet schabowy w panierce 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Kapusta zasmażana 70g
Woda niegazowana 0,5l
ŚRODA 29.05.2019r.
Makaron spaghetti pełnoziarnisty z sosem bolońskim i mięsem 350g
Herbata owocowa 200ml
Banan 120g
CZWARTEK 30.05.2019r.
Pieczona pierś z indyka w ziołach 90g
Sałatka z kaszy kuskus z ogórkami, pomidorami i natką pietruszki 200g
Kompot owocowy 200ml
PIĄTEK 31.05.2019r.
Makaron penne z cukinią, suszonymi pomidorami i natką pietruszki 350g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.