ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 20.05.2019r.-22.05.2019r.

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019r.

 Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml 

Chleb żytni 70g/2 kromki 

Jabłko 180g

WTOREK 21.05.2019r. 

Makaron z kurczakiem, brokułami i suszonymi pomidorami w sosie 350g 

Herbata owocowa 200ml

ŚRODA 22.05.2019r. 

Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie pieczarkowo – koperkowym 130g 

Ryż gotowany 150g 

Mix sałat z ogórkiem i pomidorem 40g

Sok pomarańczowy 100% 300ml 

Banan 120g

*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

17 maja 2019 Autor Kategoria: JadłospisStołówka


Top