Jadłospis 20.05.2019r.-22.05.2019r.
PONIEDZIAŁEK 20.05.2019r.
Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
Jabłko 180g
WTOREK 21.05.2019r.
Makaron z kurczakiem, brokułami i suszonymi pomidorami w sosie 350g
Herbata owocowa 200ml
ŚRODA 22.05.2019r.
Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie pieczarkowo – koperkowym 130g
Ryż gotowany 150g
Mix sałat z ogórkiem i pomidorem 40g
Sok pomarańczowy 100% 300ml
Banan 120g
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.