Jadłospis 13.05.2019r.-17.05.2019r.
Jadłospis 13.05.2019r.-17.05.2019r.
PONIEDZIAŁEK 13.05.2019r.
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
Gruszka 130g
WTOREK 14.05.2019r.
Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 90g
Ziemniaki gotowane 150g
Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem 70g
Sok jabłkowy 100% 200ml
ŚRODA 15.05.2019r.
Pieczone bioderko z kurczaka 100g
Ryż gotowany 150g
Marchewka z groszkiem 85g
Woda niegazowana 0,5l
CZWARTEK 16.05.2019r.
Gulasz wieprzowy w sosie pieczarkowym 150g
Kasza gryczana 150g
Ogórek kwaszony 40g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200 ml
PIĄTEK 17.05.2019r.
Makaron z musem malinowym i jogurtem 300g
Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.