Jadłospis 06.05-10.05.2019r.
Jadłospis 06.05.2019r.-10.05.2019r.
PONIEDZIAŁEK 06.05.2019r.
Zupa jarzynowa z koperkiem i ziemniakami 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
Chrupki kukurydziane
Banan 120 g
WTOREK 07.05.2019r.
Pieczona kiełbaska 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z kiszonych ogórków, zielonych, papryki i czerwonej cebuli 50g
Woda niegazowana 0,5l
ŚRODA 08.05.2019r.
Pierś z indyka w sosie słodko kwaśnym 160g
Ryż gotowany 150g
Kompot owocowy 200ml
CZWARTEK 09.05.2019r.
Makaron penne z mięsem mielonym i szpinakiem w sosie 300g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml
PIĄTEK 10.05.2019r.
Ryba Miruna w panierce 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 50g
Sok pomarańczowy 100% 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.