Jadłospis 24.04.2019-26.04.2019
PONIEDZIAŁEK 24.04.2019r.
Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
WTOREK 25.04.2019r.
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem 300g H
erbata owocowa 200ml
Środa 26.04.2019r.
Naleśniki z serem białym i jogurtem 200g
Herbata miętowa 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.