Jadłospis 01.04.2019r.-05.04.2019r.
Jadłospis 01.04.2019r.-05.04.2019r.
PONIEDZIAŁEK 01.04.2019r.
Makaron z serem białym i jogurtem 300g
Woda niegazowana 0,5l
WTOREK 02.04.2019r.
Pieczone bioderko z kurczaka 100g
Ryż gotowany 150g
Marchewka z groszkiem 70g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml
ŚRODA 03.04.2019r.
Barszcz biały z jajkiem i kiełbaską 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
Banan 120 g
CZWARTEK 04.04.2019r.
Leczo z indykiem, warzywami i makaronem 330g
Herbata owocowa z cukrem trzcinowym 200ml
PIĄTEK 05.04.2019r.
Ryba Miruna w panierce 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 50g
Sok jabłkowy 100% 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.