Jadłospis 25.03.2019r.-29.03.2019r.
Jadłospis 25.03.2019r.-29.03.2019r.
PONIEDZIAŁEK 25.03.2019r.
Jabłko 180g
Zupa gulaszowa z ziemniakami 300ml
Chleb żytni 70g/2 kromki
WTOREK 26.03.2019r.
Makaron penne z mięsem i szpinakiem 300g
Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml
ŚRODA 27.03.2019r.
Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy 90g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z buraków 50g
Sok pomarańczowy 100% 200ml
CZWARTEK 28.03.2019r.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150g
Kasza pęczak 150g
Ogórek kwaszony 40g
Herbata owocowa z cukrem trzcinowym 200ml
PIĄTEK 29.03.2019r.
Makaron z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym 300g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.