ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 18.03.2019r. -22.03.2019r.

Jadłospis 18.03.2019r.-22.03.2019r.

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019r. 

Zupa krupnik z ziemniakami posypana koperkiem 300ml 

Mandarynka 65g 

Chleb żytni 70g/2 kromki 

Chrupki kukurydziane 40g

WTOREK 19.03.2019r. 

Makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem 350g 

Herbata owocowa z cukrem trzcinowym 200 ml

ŚRODA 20.03.2019r. 

Kotlet z piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100g 

Ziemniaki gotowane 150g 

Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem 70g

 Woda niegazowana 0,5l

CZWARTEK 21.03.2019r. 

Pulpety w sosie koperkowym 150g 

Ryż gotowany 150g 

Warzywa z wody ( kalafior, brokuł, marchewka) 50g 

Sok jabłkowy 100% 200ml

PIĄTEK 22.03.2019r. 

Łazanki z kapustą i pieczarkami 270g 

Banan 120g 

Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml

*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

15 marca 2019 Autor Kategoria: Bez kategoriiJadłospisStołówka


Top