Jadłospis 18.03.2019r. -22.03.2019r.
Jadłospis 18.03.2019r.-22.03.2019r.
PONIEDZIAŁEK 18.03.2019r.
Zupa krupnik z ziemniakami posypana koperkiem 300ml
Mandarynka 65g
Chleb żytni 70g/2 kromki
Chrupki kukurydziane 40g
WTOREK 19.03.2019r.
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem 350g
Herbata owocowa z cukrem trzcinowym 200 ml
ŚRODA 20.03.2019r.
Kotlet z piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem 70g
Woda niegazowana 0,5l
CZWARTEK 21.03.2019r.
Pulpety w sosie koperkowym 150g
Ryż gotowany 150g
Warzywa z wody ( kalafior, brokuł, marchewka) 50g
Sok jabłkowy 100% 200ml
PIĄTEK 22.03.2019r.
Łazanki z kapustą i pieczarkami 270g
Banan 120g
Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.