Jadłospis 18.02.2019-22.02.2019
Jadłospis
18.02.2019 r.-22.02.2019 r.
PONIEDZIAŁEK 18.02.2019r.
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml – 115 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi : 383 kcal*
WTOREK 19.02.2019r.
- Pulpety w sosie koperkowym 130g – 175 kcal
- Kasza pęczak 150g – 171 kcal
- Mix sałat z ogórkiem, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem 50g – 35 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 426 kcal*
ŚRODA 20.02.2019r.
- Makaron z kurczakiem serkiem mascarpone i suszonymi pomidorami
300g – 460 kcal - Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Mandarynka 65g – 35 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 540 kcal*
CZWARTEK 21.02.2019r.
- Pieczone bioderko z kurczaka 100g – 280 kcal
- Ryż gotowany 150g – 194 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem 70g – 20 kcal
- Kompot owocowy 200ml – 101 kcal
- Ciasteczka owsiane z żurawiną 33g – 157 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 752 kcal*
PIĄTEK 22.02.2019r.
- Ryba miruna w panierce 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 107 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 70g – 44 kcal
- Sok pomarańczowy 100 % Hortex ze słomką 200ml – 90kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 412 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.