Jadłospis 14.01.2018-18.01.2018r.
Jadłospis
14.01.2019r. – 18.01.2019r.
PONIEDZIAŁEK 14.01.2019r.
- Zupa fasolowa gotowana na żeberkach 300ml – 250 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi :493 kcal*
WTOREK 15.01.2019r.
- Kotlet z piersi z kurczaka 90g – 250 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z koperkiem i jogurtem 35g – 20 kcal
- Woda niegazowana 0,5l – 0 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 368 kcal*
ŚRODA 16.01.2019r.
- Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150g – 275 kcal
- Kasza gryczana 140g – 155 kcal
- Warzywa z wody ( marchewka, brokuł, kalafior) 50g – 19 kcal
- Herbata owocowa z cukrem trzcinowym 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 474 kcal*
CZWARTEK 17.01.2019r.
- Makaron ze szpinakiem i mięsem 300g – 340 kcal
- Herbata czarma z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 385 kcal*
PIĄTEK 18.01.2019r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem 90g – 115 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 50g – 25 kcal
- Woda niegazowana 0,5l – 0 kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 238 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.