Jadłospis 19.11.2018r. – 23.11.2018r.
Jadłospis
19.11.2018r.-23.11.2018r.
PONIEDZIAŁEK 19.11.2018r.
- Zupa fasolowa gotowana na żeberkach 300ml – 250 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi :473 kcal*
WTOREK 20.11.2018r.
- Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami 280g – 400 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 40kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 440kcal*
ŚRODA 21.11.2018r.
-
- Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z ogórków kiszonych, zielonych, papryki i cebuli 40g – 22 kcal
- Sok Pomarańczowy 100% 330ml – 139 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 455 kcal*
CZWARTEK 22.11.2018r.
- Pieczone bioderko z kurczaka 100g – 280 kcal
- Ryż 150g – 194 kcal
- Marwitki z wody 70g – 22 kcal
- Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym 200ml – 95 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 591kcal*
PIĄTEK 23.11.2018r.
- Makaron penne z cukinią, suszonymi pomidorami, natka pietruszki posypany startym serem 270g – 340kcal
- Woda z miętą, cytryną, pomarańczą i miodem 200ml – 25 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 365kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.