ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 19.11.2018r. – 23.11.2018r.

Jadłospis

19.11.2018r.-23.11.2018r.                                                                    

PONIEDZIAŁEK 19.11.2018r.                                                                                        

  • Zupa fasolowa gotowana na żeberkach 300ml – 250 kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Gruszka 130g – 74 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi :473 kcal*

WTOREK 20.11.2018r.

  • Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami 280g – 400 kcal
  • Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 40kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 440kcal*

ŚRODA 21.11.2018r.

    • Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy 80g – 196 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Surówka z ogórków kiszonych, zielonych, papryki i cebuli 40g – 22 kcal

 

  • Sok Pomarańczowy 100% 330ml – 139 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 455 kcal*

CZWARTEK  22.11.2018r.

  • Pieczone bioderko z kurczaka 100g – 280 kcal
  • Ryż 150g – 194 kcal
  • Marwitki z wody 70g – 22 kcal
  • Kompot truskawkowy z cukrem trzcinowym 200ml – 95 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi:  591kcal*

PIĄTEK  23.11.2018r.

  • Makaron penne z cukinią, suszonymi pomidorami, natka pietruszki posypany startym serem 270g – 340kcal
  • Woda z miętą, cytryną, pomarańczą i miodem 200ml – 25 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 365kcal*

 

 

*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

16 listopada 2018 Autor Kategoria: JadłospisStołówka


Top